Etupiha | Juuriston väkeä | Maistiaisia | Pihapuhetta | Kuun vaikutus | Valkosipuli | Rimmruu suosittelee | Yhteydenotto

Tutustu juuristolaisiin

Puutarhaponi Rimmruu

"Pienten ponien puolella on niiden vastustamattoman ulkonäön lisäksi verraton viisaus, jonka löytää jokainen, joka antaa sille mahdollisuuden".

Puutarhaponi Rimmruu on saapunut Juuristoon jakamaan kasvi- ja eläinkunnan viisautta ihmisille. Sydämellinen poni ymmärtää elämän suuren kierron ja luonnollisten rytmien merkityksen. Rimmruun suurin toive on saada ihmiset palaamaan luonnollisempaan elämäntyyliin ja havainnoimaan kaikkea elävää ympärillään.

Tane

"Toden totta, tasapaino. Se pitää kaiken terveenä ja omalla paikallaan. Ei liikaa eikä liian vähän vaan sopivasti."

Rauhallinen ja vaatimaton Tane asuu Rimmruun naapurissa. Ikivihreä luomuviljelijä kasvattaa valloittavia valkosipuleita ja huolehtii kulmakunnan komeimmista komposteista. Tane ymmärtää tasapainon merkityksen terveelle kasvulle niin ihmisten kuin kasvienkin suhteen.

Mato Mahtava

"Toivoisin kovasti, että ihmiset ottaisivat onkeensa meidän matojen viestin, eivät meitä itseään. Me teemme ihmeitä, joihin ei moni pystykään."

Mato Mahtava on maanalaisten asioiden tuntija, multamaan kruunaamaton kuningas. Mato majailee Tanen valkosipulipenkeissä, mutta pysyttäytyy homeen avulla kärryillä koko maailman maaperän asioista. Nerokas ja tarmokas Mato on täynnä ystävyyttä ja huolenpitoa.

Kerttu

"Kukaan meistä ei voi kerralla pistää maailman asioita kuntoon, mutta jokainen voi vaikuttaa omilla päivittäisillä valinnoillaan."

Suurkaupungin sykkeen uuvuttama Kerttu palaa Juuristoon pappansa maille itsensä kadottaneena. Kerttu käy omaa kasvuprosessiaan läpi samassa tahdissa kasvukauden etenemisen kanssa. Kesän vaihtuessa syksyksi asioiden tärkeysjärjestys kirkastuu ja Kerttu tietää, mistä oma voima löytyy.

Enna

"Metsä tarjoaa meille antejaan ylenpalttisesti, ja vähintä mitä me voimme tehdä, on käyttäytyä siivosti ja kunnioittavasti."

Aikuinen luonnonlapsi Enna uskaltaa olla oma itsensä murehtimatta muiden mielipiteitä. Enna on kasvien asiantuntija ja ymmärtää, että luonto ja etenkin metsä ovat enemmän kuin antimiensa summa. Enna tietää, että meissä kaikissa asuu omannäköisensä taiteilija ja että tanssi on lääkettä mielen ja kehon kankeuteen.

Pertti Punarinta

"Minulla on pienet jalat ja pieni vesijalanjälki. Juon veteni vetenä enkä kierrätä sitä kahvin tai teen kautta. Suosin aina paikallista ravintoa ja luonnon antimia."

Intohimoisesti asioihin suhtautuva Pertti palaa salaisesta talvikodistaan keväisin Juuristoon. Pertin sydän sykkii juuristolaiselle elämälle vahvasti ja tiheästi. Vaikka Pertti ei olekaan avomaaviljelyn asiantuntija, se antaa oman panoksensa puutarhanhoitoon tuholaistorjunnan muodossa.

Pormestari

"Jotkut ihmiset vaikuttavat siltä, ettei heitä voi vastustaa, mutta se on vain harhaa. He ovat hyviä antamaan tietynlaisen vaikutelman itsestään ja syyllistämään toisia taivuttaakseen heidät tahtoonsa".

Suorapuheinen maatiaiskolli ei arkaile sanoa mielipiteitään. Pormestari on seurannut ihmisten elämää riittävän kauan tietääkseen, mitä todellinen viisaus pitää sisällään. Juuriston kiikkustuolipsykologi, joka ottaa asiat asioina ja auttaa Kerttua muistamaan elämän hyvät hetket.

Sissi

"Meidän jokaisen elollisen olennon tehtävä maan päällä on ilmaista ja välittää rakkautta, rauhaa ja harmoniaa. Kuinka moni ihminen tekee niin? Kuinka moni eläin tekee sitä?"

Sissi on kuninkaallista nimeä kantava lempeyden ruumiillistuma. Todellinen selviytyjä, joka kissamaisella pehmeydellä jakaa ihmiskunnan sanomaa eläinkunnalle. Sissi saa kodin Kertun luota ja luonnonmukainen puutarha saa täydennyksen luonnonmukaisesta kissasta.

Säde Säihkysiipi

"Katsokaa, katsokaa, näin voi pyöriä vain kerran kuussa, ei olla käytöksestä vastuussa. Nyt ei nukuta, ei murheisiin hukuta vaan nautitaan elämästä. Elämä on ihanaa. Hitaat alta pois!"

Boheemi ja briljantti neidonkorento Säde on saanut Kuulta erityisen sädehtivän lahjan. Säteen mielestä elämä on yhtä juhlaa eikä epämiellyttäviin asioihin kannata jäädä kiinni. Juuriston ilmavoimien huvimestari, joka ymmärtää myös tuottoisien liiketoimien päälle.

Enne Etana

"Fakta on se, ettei kukaan tällä planeetalla voi elää irrallaan kasveista, luonnosta, eläimistä, ilmasta, vedestä ja maasta."

Etymologinen etana, jokaisen sanan selittäjä on elementissään käsitteiden maailmassa. Enne ei pyytele anteeksi olemassaoloaan vaan ymmärtää oman paikkansa ekosysteemissä. Tiesittekö muuten, että sanan etana kantasanaksi on arveltu germaanisten kielten sanaa etan, joka tarkoittaa syömistä?

Imperia

"Voimamme on yhteistyössä, päättäväisyydessä ja siinä, että tämä metsä kuuluu kaikille. Sitä ei voi omistaa yksi ihminen. Sitä ei voi tuhota yksi ihminen."

Ikimetsän Imperia on hippiäinen vailla vertaa. Tulisieluinen taistelija, joka ei jää toimettomaksi ylivoimaiselta tuntuvan vastuksen edessä. Tietää, että jokainen voi koostaan huolimatta suorittaa suuria tekoja. Ystävien ja yhteisen edun nimissä Imperia on aina heti valmis toimintaan.

Viola

"Katso Ruuruu mitä minä piirsin. Kukkapenkki, sinun kukkapenkkisi. Minä laitan tämän seinälleni kotona ja pääsen koska vaan takaisin tänne sinun puutarhaasi."

Viola on Kertun seitsemänvuotias sisarentytär läheisestä Heinäjoen kaupungista. Viola löytää ihastelun ja ihmettelyn aiheita joka paikasta ja osaa luoda luontoa ympärilleen. Kaupunkilainen luonnonlapsi, joka haluaa pitää meidän kaikkien yhteisen ympäristömme siistinä.


Puutarhaponi Rimmruu © 2016