Etupiha | Juuriston väkeä | Maistiaisia | Pihapuhetta | Kuun vaikutus | Valkosipuli | Rimmruu suosittelee | Yhteydenotto

Puutarhaponin hyväksi havaitsemia sivustoja

"Olen oppinut puhumaan hieman Kuun kieltä ja se on ollut korvaamaton apu etenkin puutarhatöissä. Kukkien kylvöt yläkuulla, samoin hedelmäpuiden varttaminen. Alakuulla perunat ja juurikkaat maahan ja viimeisinä päivinä rikkaruohojen kitkentä. Tässä aivan alkeet. Kuten kaikissa kielissä, Kuun kielessäkin oppimista riittää eliniän ajaksi."
Enna

Yläkuu kustannus kerää vanhaa perimätietoa Kuun vaikutuksesta ja julkaisee mm. Wanhan ajan kuukalenteria. Wanhan kansan niksit nykyajan puutarhureille!

www.ylakuu.com"Fabian suosi kotimaisia ja kestäviä kantoja, ja erityisen mieltynyt hän oli maatiaiskasveihin. Maatiaiskasvit ovat vanhoja kulttuurikasveja, jotka ovat sopeutuneet aikojen saatossa meidän ilmastoomme."
Tane

Maatiainen ry. on aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on säilyttää vanhat viljely- ja koristekasvit, alkuperäiset kotieläinrodut sekä kulttuurimaisemat ja luonnon monimuotoisuus. Yhdistys tahtoo myös ylläpitää omavaraisen elämänmuodon arvostusta ja sen edellyttämien taitojen osaamista.

www.maatiainen.fi"Mikä on ikimetsien perimmäinen tarkoitus? Oletko ajatellut, että nämä metsät ovat lähes ainoa paikka, jossa voimme kokea luonnon sellaisena kuin se on ollut satoja, ellei peräti tuhansia vuosia sitten. Lähes kaikessa muussa näemme ihmisen kädenjäljen, mutta ikimetsät ovat jotain todella alkukantaista ja pyhää."
Fabian

Luonnonperintösäätiö suojelee suomalaista luontoa ostamalla lahjoitusvaroin metsä- ja suoalueita ja rauhoittaa ne pysyvästi.

www.luonnonperintosaatio.fi"Sovimme ihan ensimmäiseksi yhteiseksi kerhotehtäväksi ettei kukaan heittele roskia maahan ja jos näemme jossain karkkipapereita tai muuta tyhmää, keräämme ne saman tien roskakoriin."
Viola

Roska päivässä -liike yhdistää kaikenikäiset ja –taustaiset ihmiset pitämään huolta yhteisestä maapallostamme ja sen eläimistä. Liikkeen jäsenet huolehtivat omista roskistaan ja keräävät päivittäin vähintään yhden roskan.

www.roskapaivassa.net
"Rimmruu muisteli tiaisten kisailua talvisella ruokintapaikalla, mustarastaiden kevättä ennustavia konsertteja ja satojen joutsenten laumoja, kun ne kaakattaen saapuivat Juuriston metsien yli tutuille pesimäpaikoilleen. Rimmruu oli viettänyt lukemattomia tunteja seuraten lintujen elämää ja ne olivat erottamaton osa sen oman puutarhan ekosysteemiä. Maailma ilman lintuja olisi kovin kovin ankea paikka."

BirdLife Suomi ry. on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, jonka tavoitteena on linnuston suojelun ja lintuharrastuksen kautta edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja kestävää kehitystä.

www.birdlife.fi
"Puuhiilellä on monia maata parantavia vaikutuksia. Se nostaa maan pH-arvoa, parantaa ilmavuutta ja lisää maan kykyä pidättää vettä ja ravinteita. Minusta tuntuu usein, että toistan itseäni, mutta mitä muutakaan voin, jos elämisen edellytys päätyy aina maahan, sen hyvinvointiin ja maaperän pieneliöstöön."
Mato Mahtava

EcoKoivu-tuotteet valmistetaan kotimaisesta koivusta ympäristöä säästäen, perimätietoa kunnioittaen ja tutkimustietoon nojautuen. Biohiili maanparannushiilenä on ympäristöteko. Se sitoo kasvihuonekaasuja myös ilmasta, ei homehdu, parantaa mikrobien toimintaa ja auttaa kasveja saamaan lannoitteet paremmin käyttöönsä.

www.charcoalfinland.fi

 


Puutarhaponi Rimmruu © 2016